fredag den 15. januar 2010

Tillykke, Lars!


”Montanas Litteraturpris for 2009 tildeles Lars Skinnebach (f. 1973, debut 2000) for den konstant overraskende, æstetisk provokerende, sætning for sætning gennemarbejdede, usikkert sikre, muligvis helt uopslidelige og på sin egen avancerede facon dybt samfundsrelevante genreblanding Enhver betydning er også en mislyd.”

Det skriver dommerkomiteen, der har udpeget prisvinderen. Dommerkomiteen består af Erik Skyum-Nielsen, Marianne Ping Huang, Ingmar Lemhagen, Kamilla Löfström og Thomas Thurah.

Montanas Litteraturpris er indstiftet af Dagbladet Information og Testrup Højskole i 2006 og gives hvert år til et dansk værk, som inden for sin genre er fornyende eller som formår at fremstille virkeligheden på en ny og overraskende måde. Den kan gives til skønlitterære udgivelser, essaysamlinger, fagbøger og biografier.

I 2006 modtog Mette Moestrup prisen for digtsamlingen kingsize, i 2007 blev Peter Øvig Knudsens Blekingegadebanden belønnet, og prisvinderen for 2008 var Niels Frank med digtsamlingen Små guder.

Montanas Litteraturpris på 100.000 kroner sponsoreret af Montana Møbler A/S er lige blevet uddelt på Testrup Højskoles litteraturseminar Tag og læs! – Udblik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar