torsdag den 19. september 2013

Nu har vi to huse med havedamme. En lille havedam med gitter over i kolonihaven i Aarhus. En stor havedam med bregner og buske omkring ved huset i Norge.
En elv foran haven ved huset i Norge. Løber den? Bruser den? Hele dagen kan vi høre elven, elvens brusende lyd. Lyden af vand, der fosser.
Vi bor et sted i Norge, der hedder Foss. Foss i Vallset i Stange Kommune.
Vi har fået fjernsyn, ungerne elsker at se Disney Junior.
Lyden af fossende vand blander sig med lyden af vinden i granerne omkring huset, det er en tæt og smuk støj, en konstant støj. Vinden skruer op og ned for lydniveauet, biler på vejen, naboen sliber et eller andet. Saver brænde til vinteren.
Naboens søn skruer på sin bil, kører gruset i indkørslen op på sin tunede crosser. Nogle huse væk øver et metalband, repeterer riff, forsangeren growler, trommerne er ikke tight.
Pt. drikker vi ikke vandet fra den nye boring, det smager af salt, selters, det er for rigt på mineraler, gråt, sætter mærker på opvasken, når den sættes til tørre på viskestykket på køkkenbordet og i stativet. Vandet er for hårdt til, at vi kan lave kaffe, det vil ødelægge kaffemaskinen og vaskemaskinen. Vi henter vand og vasker tøj hos mine svigerforældre, som bor i nærheden. Drikkevandet står i en dunk og halvanden liters flasker i køkkenet.
Vi skal vænne os til at sortere affald. Plast, metal, papir og pap for sig. Vi vasker konserves af, skyller plastemballage, stiller det i poser i skabet under vasken. Det står der og lugter, hvis vi glemmer at bære det ud i udhuset. Madaffald smider vi ud bag drivhuset, dyrene og fuglene kommer og spiser af vores rester. Den store pose med brugte bleer står og stinker i udhuset.
Jeg hører River of Orchids af XTC og skyper med mine elever i køkkenet. I fjorten dage har vi været uden net, nu er vi koblet op med en god forbindelse.
Jeg sidder i køkkenet og følger med i nyheder, skriver med folk, taler med folk.
Elmer og Polly leger i børnehaven i Stange, de er faldet godt til.
Elin er indspillingsleder på en Verdi-opsætning på Ringsaker Operaen i Brummunddal, hun har travlt, har lange dage på arbejde, uregelmæssige arbejdstider.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar